Vinterförvaring

Det viktigaste är att se till att det inte finns något vatten som kan frysa. Därefter se till att motorcykeln fått vanlig rengöring innan man ställer undan den för vintern. Vaxa gärna och gör den fin, det blir man glad åt när man sen går och tittar till den allt emellanåt.

En viktig åtgärd är att droppa lite olja på framgaffelns övre packbox. Detta förhindrar packboxen att torka ut och då får du lättare att komma igång till våren. Mc-reparatörerna rapporterar att man många gånger fått in hojar där gaffelboxen varit torr och vid vårens första gungning eller stöt på framhjulet spricker packboxen lätt.

Ja, så kommer då batteriet. Vad gör man med det? I de flesta manualer finns angivet att man skall skruva bort en massa skyddsplåtar och filter för att slutligen komma åt själva batteriet, som man demonterar och sätter på långtidsladdning. Laddaren bör vara en modell särskilt avsedd för mc-batterier. De brukar ha en amperestyrka på 0,2 Ah. Kraftigare laddare kan förorsaka knallgas. På vissa touringhojar finns cigarettändaruttag. Har man sån tur behöver man inte skruva alls på hojen. Man stoppar bara in batteriladdaren direkt i uttaget, sen är det klart.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *