Klubbinformation

Målet med MotorBike Concrete Trophy är att samla mc-åkare i cement- & betongbranschen och utveckla en gemensam trevnad samt öka den egna personliga körskickligheten i trafiken.

Vi vill försöka ge mc-förare i betongbranschen, oavsett var de finns i landet, en möjlighet att träna och tävla mot varandra på distans. Vi vill också motivera dig till ökat mc-åkande genom att koppla det till ett samtidigt socialt åtagande. För att kunna nå dit, har vi tagit fram en modell för distans tävling via Internet. Vi har aldrig sett något sådant tidigare, vilket kommer att bli en spännande erfarenhet.

MotorBike Concrete Trophy har sedan 1998 år utvecklats ur en tidigare gruppering mc-åkare i betongbranschen i Stockholmsområdet. MBCT organiseras av sammanlagt tre personer från både den gamla och den nya grupperingen. Finansieringen har varit helt privat till en början för att sedan bli till viss del sponsrat av arbetsgivarna (lunch, reklamprylar, middag).

MC-intresset har ökat kraftigt under de senaste åren och många äldre återfallsknuttar i byggbranschen har återupptagit mc-åkandet. Spridning av mc-förare i landet har också ökat, inte endast Stockholmsområdet är längre giltigt. Knuttar från både Norrland, Västkusten och Skåne/Blekinge regionen har hört av sig till MBCT om möjlighet att kunna delta. De stora avstånden gör det svårt att åka till gemensamma träffar under en så begränsad tid. Det kan bli över hundra mils åkning för att kunna delta på träffens 15-20 mila träning och tävling.

För att kunna ge service och förbättra körskickligheten samt öka de sociala kontakterna mellan betongknuttarna, behöver MBCT kompletteras med ytterligare organisation och därmed ökad företagssponsring. Med ett rikstäckande MBCT kan verksamheten jämföras med företagsgolf, tennis, kappsegling och liknande kundbefrämjande träffar.

Det unika med MC:

Motorcykelåkandet är till 90 % en ensamupplevelse för män (om man inte har spättan med sig på bönpallen). Upplevelser av naturen, dofter från nyklippt gräs, terpentindoftande gran, tall och villaägarnas löveldar tillsammans med vägens kurvor och den perfekta kurvtagningen, är det essentiella. Det är detta man gör när åker hoj. Det är alltså själva transporten till och från träffar som är själva upplevelsen av hojen. På träffen med kollegor är åkandet i stort redan över och man umgås socialt kring temat MC. Visserligen åker man tillsammans en del under träffen, men detta är en liten del av årets mc-åkande. MBCT har inriktat sig på studiebesök och avrostningskörning. En utmaning är att finna en social samvaro på distans i kombination med ökad körskicklighet.

Social samvaro:

För att odla den sociala samvaron mellan betongbranschens mc-knuttar, behöver deltagarna kunna träffas fysiskt för att lära känna varandra. Detta sker under den årliga MBCT-träffen. Under resten av året behöver man kunna hålla kontakterna vid liv. Detta sker för närvarande genom spontana telefonkontakter. Man kan föreslå samåkning där flera bor i närheten av varandra.

MotorBike Concrete Trophy: Det är även namnet på den mc-träff som äger rum under en dag i slutet av maj eller i början av juni. Vid träffarna har vi kört halva Mälaren runt, en skärgårdstur, Södertörnslandet, Gotland, Västmanland, Vättern runt, Östergötland och Muskö. Under körningen har vi bland annat tränat körning i kortege. På eftermiddagen har man tävlat med bl.a. slalomkörning kring konor, träff i hink, mekanikerprov och liknande skojigheter. Träffarna brukar avslutas med prisutdelning och middag.

Den årliga träffen kommer i maj 2010 att äga rum på Åland. Detta evenemang kostar dig 100 kr i avgift och täcker organisationens direkta utgifter. Till detta kommer mat och övernattning på vandrarhem.

Vi tror att du genom medlemskap i MBCT får sådana nyttigheter och stärker din körskicklighet i sådan grad att din mc hålls i god kondition, vilket är en förutsättning för att bibehålla dess andrahandsvärde.

Vi anser att vi främjar detta genom att MBCT finns till och genom att vi positivt arbetar för medlemmarnas bästa. Du som har en hoj eller tänker köpa en – gör ytterligare en klok investering – gå med i MotorBike Concrete Trophy.

image003
Honda Pan European 1100.

Gratis medlemskap

Anmäl dig till MBCT via hemsidans e-postlänk och ange ditt namn, adress och MC-modell, så blir du medlem i MBCT. Därmed ger du dig själv en bra start i ditt engagemang med din motorcykel.

Medlemsinformation

All kommunikation med medlemmarna sker via Internet och vår hemsida, som också är medlemmarnas språkrör. Här informeras om kommande aktiviteter och rapporteras om det som hänt vid våra träffar och den aktuella ställningen i Internettävlingen. Loggboken är den sida som refereras till vid säsongens alla körningar och där medlemmarna skriver in sina vägmätarställningar och resultat.

Tekniska Tips

Idéer om och beskrivning av praktiska saker som man lätt kan ordna själv, sammanställs till Tekniska Tips. Nya tips kommer att presenteras på hemsidan under denna länk.

Prylar och sånt

MBCT är ingen organisation för försäljning av en massa prylar och reservdelar till din mc. Men vi har ett fåtal men väl utvalda småsaker som kan vara trevliga att ha och som ger dig ökad säkerhet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *