Träffberättelse från Söderhamn 2011

Årets mc-träff gick norrut till södra Norrland dvs Söderhamn, eller mer noga till Moheds Camping 10 km väster om Söderhamn. Vi var 13 pigga betonghojare som samlades i Knivsta den 20 maj i underbart somrigt väder. Såväl veteraner som nytillkomna åkare dök upp. Glädjande nog hade vi också två betongspettor med i sällskapet. Första etappen gick på krokiga småvägar upp till Vattenfall Utvecklings betonglab i Älvkarleby. På plats kom Per-Erik Thorsell att vara värd för oss och guidade oss genom betonglabbet och dess resurser och möjligheter. Vi såg tryckpressar, betongsågar, klimatkammare och frysboxar. Per-Erik avlöstes av Mats som visade den gigantiska modellkammaren med uppbyggt utskov till en kraftstation. Studiebesöket avslutades på Laxön med lunch och gräddbakele utomhus i den sköna sommarsolen.
Tävlingarna eller avrostningsövningarna kördes därefter i vanlig ordning. Denna gång på Vattenfalls stora parkeringsområde. Det var en väjningsbana och så var det kast med liten handske samt träning av tvärbroms med tillhörande väjning. Reglerna detta år var än mer förvirrande, och hur man än ansträngde sig så var det medelmåttan som var målet. Det gällde alltså inte hur snabbt och duktigt man körde banan, utan hur medelmåttigt!! Grymt tilltag tycker författaren som kom näst sist. Tävlingens avslutande moment var att förhindra att gamla fru Svensson blev överkörd. En väjningsövning i ganska hög fart. Tråkigt nog klarade hon sig inte helt och hållet. För den nytillkomne läsaren skall vi förtydliga att fru Svensson i själva verket bestod av fem plastkonor som stod mitt i vägen, så ingen verklig skada ägde rum.
Uppspelta och avrostade åkte vi vidare förbi Gävle, Sandviken och Ockelbo. Prins Daniel och hans hustru var inte hemma så vi vinkade bara åt lokalbefolkningen. Vi kom slutligen upp till den vackra campingen i Mohed ganska trötta efter en hel dag på hojen. Campingvärden Per Kanon bjöd oss välkomna med en källarkall öl och vi tog in på varsina stugor som vi hade tillgängliga. Årlig bastu med roliga historier väntade oss och därefter en god middag med nygrillade fläskkarréer och kycklingspett med potatissallad. Kaffe och tårta på det. Sången med brum brum genomfördes under sedvanligt stoj.
Priset gick i år till en veteran från Gotland. Äntligen! Det blev Roland Jansson som på sin Triumph Sprint ST visade oss andra hur man framför en båge på bästa sätt. Grattis Roland säger vi och hurrar för utmärkelsen till första pris. Han uppnådde 67,05 poäng. Tvåa kom Bo Nitz med 63,95 p och trea blev Anders Sandell med 60,66 p. Modernaste hojen hade nog Kjell Wallerström. Hans jättestora Victory Vision var bara 30 minuter gammal när han dök upp i Knivsta.
Återresan söderut gick i splittrad form. Några tog vägen via Dalarna, några över Gysinge och andra tog kustvägen och gamla riksväg 13 mot Gävle, Uppsala, Norrtälje och Åkersberga. Nästa årsträff 2012 beslutades äga rum på Gotland. Ni som läser detta och inte kunde vara med denna gång, ta nu tillfället i akt och reservera tid för nästa MBCT-träff på Gotland.
Vi tackar slutligen våra sponsorer som generöst stöttat vår träning till att bli säkrare mc-förare i trafiken.
Åke Thorsén,
BMW R 1150 RT
Combimix AB

Det här inlägget postades i Klubbinformation. Bokmärk permalänken.