Sala silvergruva var målet för 2015 års träff

Meteorologen lovade soligt och varmt hela helgen. Det blev blåsigt och ganska svalt men plus fjorton grader i alla fall. Träffen för betongbranschens hojåkare startade på BASF i Rosersberg. Peter Molander bjöd på kaffe och fralla innan vi startade med årets tävlingar på deras stora asfalterade plan. Det var för det första en slalombana där man körde zigzag mellan plastkonor och det var för det andra att tvärnita och väja undan mitt framför ett vägg av plastkonor och så var det för det tredje kast med liten handske, vilket innebar att i farten försöka slänga sina mc-handskar i en hink som stod mitt på plan. Avslutningsvis fick alla åka parad och tackade Peter Molander på BASF för fikat.
Anders Sandell tog sen täten med sin Honda CBX”sixpack” och alla följde efter som ankungar på finfina vägar upp till Sala. Sist i kön åkte pensionärerna Sjöström och Thorsén i en öppen Mazda Miata (en fyrhjuling).
I Sala fick vi husera i ett stort falurött Bed and Breakfast-hus i trä. Rummen var väl tilltagna men det bästa var ändå sängarna. Riktiga sängar och inga unkna skumgummimadrasser. De var jättesköna.
Vi samlades i ett stort allrum för ett par välkomstöl och chips. Minnen och händelser och historier kom upp som samtalsämnen. Därefter följde prisutdelningen. Första pris och vinnare i vår avrostningstävling blev Micke Edstein från NCC på sin HD. Grattis grattis!!  Sista pris fick domaren och artikelförfattaren. Årets t-tröjor var blå med vit text MotorBike Concrete Trophy 2015, och delades ut till alla deltagare.
Middagen serverades i en av de gamla bruksgårdarna och vi fick en trerättersmiddag inklusive dryck. Med stämningen på topp avslutades kvällen med sång gitarrspel av Sven Sjöström.
Dagen efter blev det guidat besök djupt ner i silvergruvan för de som inte led av cellskräck.

Vi tackar så innerligt för den support vi fått från Betongindustri, Cementa och Termidor.
Årets MBCT-träff blev, som vanligt när vi träffas, den bästa av alla.

Nästa år beslöt vi att ta en tur till Gotland.

 

Det här inlägget postades i Klubbinformation. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *