Många hästar (hk) i Nyköping vid 2017 års MC-träff

  • Det blev en svettig uppgörelse i Nyköping på årets MBCT-träff. Dels för att solen behagade gassa från en klar himmel och 22 grader varmt, dels för att tävlingen blev en strid på hundradelarna.  Vi var arton startande plus undertecknad i följebil.  Årets avrostningsrunda gick i Södermanland bland böljande åkerfält och mjuka kullar med vårens vackraste ljusgröna lövskogar som kuliss.  Turen startade vid Järna och leddes av Ulf Sandström. I lugnt tempo tog vi oss via Gnesta, sedan den vacka gården Öster Malma från 1600-talet, med slottsspöken och allt och som numer ägs av Svenska Jägareförbundet. Vi hade vid ett tillfälle en mindre flock med hjortar som sprang bredvid oss. Vi fortsatte via Runtuna, Nyköping fram till Oxelösund och dagen lunchpaus. Henry Flisell på Merox såg till att vi fick en exklusiv guidning av det stora stålverket SSAB. Värmen utomhus fick stark konkurrens från värmestrålningen från det glödheta stålet som värmdes till 1480 grader innan det bankades ut till 20 ton tjocka stålplåtar.
  • Vår årliga tävling i precisionskörning bland konor och hink kunde genomföras  i Berghammar strax intill E4:an.  Denna gång överraskade Sven Sjöström oss med att ställa upp med en 60 år gammal Monarkmoppe. Den fungerade utmärkt och Sven presterade goda resultat trots den lilla motorn. Deltagarna var lika förundrade över tävlingsreglerna som tidigare år. Tänk om de hade ändrats? Javisst, hade de det. I år gällde det att köra på den snabbaste tiden, men det hade tävlingsledningen hållit hemligt. Många trodde att genomsnittstiden skulle vara bäst eller den långsammaste, som Kenneth Kanon, som körde dubbla svängar vid garagevändningen. Han fick trots allt ett tröstpris senare under kvällen.
    ÅRETS VINNARE BLEV JOHAN SVANLIND från Betongindustri. GRATTIS JOHAN!!
  • Övernattning och middag ägde rum ute vid Skavsta flygplats på Connect Hotel. Bastun var uppvärmd men lockade ingen då alla var genomsvettiga av dagen sköna sommarvärme.

Noterat av Åke T

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Många hästar (hk) i Nyköping vid 2017 års MC-träff

  1. erotik skriver:

    Only wanna state that this is very useful , Thanks for taking your time to write this. Jacqueline Aldwin Gerlac

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *